Márki-Zay Péter kormányváltó gyűlést hívott össze vasárnap délutánra

  • narancs.hu
  • 2021. október 3.

Belpol

Karácsony Gergely pedig 11 órakor beszél a terveiről.

Belendültek az ellenzéki előválasztás második fordulójába jutott miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely vasárnap 11 órakor tart az Európa Hajón egy rendezvényt, ahol ígérete szerint arról fog majd beszélni, hogy "miként lehet az ellenzék egységes és erős, a változás teljes, a kormányzás és az ország újraegyesítése pedig sikeres!"

Márki-Zay Péter szintén vasárnapra hirdetett meg egy rendezvényt, ő délután 3 órakor tart "Kormányváltó gyűlést" Budapesten, a Fővám téren. Az eseményen részt vesznek a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjei is. Ahogy az esemény Facebook-oldalán írják: az a céljuk, hogy összefogjanak "jobb- és baloldaliak, bizonytalan és egykori Fidesz-szavazók, budapestiek és vidékiek" és megmutassák, hogy ők együtt Magyarország új ereje.

Karácsony és Márki-Zay október 1-én tárgyalt egymással, majd bejelentették, hogy a második fordulóban összefognának és miniszterelnök-jelöltként és miniszterelnökhelyettes-jelöltként indulnának, arról azonban még nem döntöttek, hogy melyikük lép vissza a másik javára. A két jelölt abban is egyetért, hogy szakértői kormányt kell felállítani.

A továbbiakról pedig jövő héten tárgyalnak, Márki-Zay ugyanis meghívta magához Karácsonyt Hódmezővásárhelyre. Ott konzultálnak egymással, programot egyeztetnek, elemzéseket néznek, és majd az alapján döntenek. Márki-Zay elmondta: alapvetően az előválasztás alapján akarnak dönteni, de beszélnek közvélemény-kutató céggel is, és minél hamarabb szeretnének egy újabb közvélemény-kutatást is.

Itt elolvashatják, hogyan reagált erre a többi ellenzéki párt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk