Október végéig kell dolgozniuk a tanároknak, ha nem fogadják el az új szerződésüket

  • narancs.hu
  • 2023. július 9.

Belpol

Szeptember végéig kell reagálniuk a pedagógusoknak, akarnak-e maradni a közoktatásban.

Az Origónak adott interjút Maruzsa Zoltán, miután a parlament megszavazta, majd Novák Katalin köztársasági elnök aláírta a státusztörvényt.

A hvg.hu összefoglalója szerint az államtitkár felmondta a már jól ismert paneleket arról, hogy mennyivel jobb lesz a tanároknak, hiszen magasabb fizetést kaphatnak, és hogy mekkora egyeztetés volt. De, mint írja a lap, még egy kicsit túl is lőtt a célon, amikor azt mondta: „Ebben az évezredben nem volt még ilyen átfogó szakmai egyeztetés törvényjavaslatról”.

Az meg már más kérdés, hogy a tanárok kéréseit szinte teljes mértékben lesöpörték az asztalról, erre nem tért ki Maruzsa részletesebben.

Beszélt viszont a következő lépésekről is.

Szeptember 15-ig értesítik a pedagógusokat arról, hogy 2024. január 1-jétől milyen új szerződésük lesz. Ők ez után szeptember végéig tudnak reagálni.

Aki nem fogadja el az új szerződését, annak október végéig kell dolgoznia, a jogviszonya pedig november végével szűnik meg.

Azt is elmondta, hogy szerinte a tanárok döntő többsége marad, de számít azoknak a munkájára, akik nyugdíjba mennek, viszont közben tovább dolgoznak. „Ez egy komoly munkaerő-tartalék” – fogalmazott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk