Őrsi Gergely azt ígéri, kilép az MSZP-ből

  • narancs.hu
  • 2024. július 1.

Belpol

Simán nyert a II. kerületben, de a párt jövőjében nem akar részt venni.

Miután a szavazatok 69,72 százalékát begyűjtve hatalmas fölénnyel nyerte meg a II. kerületi polgármester-választást, Őrsi Gergely a 24.hu-nak adott interjújában bejelentette, hogy kilép az MSZP-ből.

A polgármester elmondása szerint fideszes szavazatokat is be tudott húzni: „Sok olyan visszajelzést kaptam, hogy »fideszes vagyok, de önre szavazok«. Ezek nagyon jólestek. Azt gondolom, ez egyszerűen azért van, mert a kerület működtetésénél nem azt nézzük, hogy ki jobboldali, ki baloldali, ki ellenzéki, ki kormánypárti, hanem hogyha valakinek van egy problémája, javaslata, akkor meghallgatjuk és megoldjuk.”

Az interjúban Őrsi gyakorlatilag bejelentette, hogy hamarosan kilép a pártjából, de azért nem volt túl határozott:

„Az én pártom Buda, és egyre kevesebb nap telik egy úgy, hogy gondolkoznék ezen. Ez valószínűleg azt is jelenti, hog igazából már meghoztam ezt a döntést, hogy nem feltétlenül szeretnék a párt tagja lenni.”

Arra a kérdésre, hogy pontosan mikor lép ki, ezt felelte: „Hogy pontosan mikor, arról először a pártot tájékoztatom majd.”

Az interjúban az is elhangzik, hogy Őrsi Gergelynek nem volt antipatikus Vitézy Dávid, és „nem látta jönni” Szentkirályi visszalépését. Nem tetszik neki a pozíciókért való helyezkedés sem: „amikor a kormányoldal meghozta azt a szabályt, hogy a polgármesterek helyett pártlisták alapján áll össze a fővárosi közgyűlés, akkor engem végtelenül elkeserített, hogy mindegyik párt azon nyomban elkezdett alkudozni”.

Azt is elmondta, hogy nincs benne vágy, hogy feltámassza a pártot. Molnár Zsolt kijelentésére, miszerint az MSZP élt és élni fog, annyit mondott: „Én tényleg jó egészséget kívánok nekik ehhez, de ebben nem szeretnék részt venni.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk