Még 250 milliót ad a kormány egy torontói magyar egyháznak

  • narancs.hu
  • 2019. április 24.

Belpol

Mert megérdemlik.

250 millió forintot ad egy torontói Magyar Diaszpóra Missziós Központ létrehozására a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül a Miniszterelnökség – írja a Népszava a Magyar Közlönyben megjelent határozat alapján, amit maga Orbán Viktor hagyott jóvá.

Bár a dokumentum nem említi, de a lap szerint az összeg egy korábban beígért félmilliárdos támogatási keret második része. A kormány tavaly 500 millió forintot ígért a Torontói Első Magyar Református Egyháznak (TEMRE) a missziós központ felépítésére, az első tételről pedig már akkor rendelkeztek – emlékeztet a Népszava.

A támogatott gyülekezet mintegy kétszáz főből áll. Véletlenül feltűnően jó kapcsolatot ápol a kormány tagjaival: az emberminiszter Balog Zoltán 2014-ben járt is a templomukban, de 2017-ben is részt vett egy torontói istentiszteleten, míg ugyanebben az évben Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár is köszöntötte a gyülekezet tagjait.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?