Tovább nőtt az MTVA vezérigazgatójának fizetése, bruttó 2,4 milliót keres a hírhamisító Papp Dániel

  • narancs.hu
  • 2019. április 24.

Belpol

De prémiumot is kaphat.

Közérdekű adatigénylés fordult a hvg.hu a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. felé, hogy megismerjék a közmédiát működtető állami vállalatok vezetőinek bérezését.

Korábban e kérdés igen érzékenyen kezelte az MTVA, a közmédia ugyanis évekig keresztül pereskedett az RTL Klubbal, mielőtt hajlandóak lettek volna elárulni, mennyit keresnek a cég vezetői. Az MTVA költségvetése akkor 80 milliárd forint volt.

Az RTL végül megnyerte a pert, 2018 januárjában nyilvánossá vált, hogy az MTVA vezérigazgatói (2011-től 2016-ig sorrendben) Böröcz István, Szabó László Zsolt és Vaszily Miklós mind-mind bruttó 2 millió forintos fizetésért vezették a vállalatot.

A hvg.hu most az adatkérés útján azt tudta meg, hogy az elmúlt időszakban tovább emelkedtek 2,4 millió forintra a legfelsőbb vezetői fizetések a közmédiánál.

Az MTVA-t jelenleg Papp Dániel, volt hírigazgató vezeti. Mint ismert Vaszily előbb az Echo TV-hez, majd onnan pedig a TV2-höz igazolt.

Az MTVA nem közölte pontosan, mikor emelték a vezetői fizetéseket a cégnél, de az válaszlevelükből kiderült, hogy 2018 márciusában már Vaszilynek is az emelt bér járt.

A vezetői státuszhoz jár még vállalati gépkocsi, mobilkommunikációs eszközök korlátlan használata, prémiumfeladat kitűzése (opcionális) esetén pedig legfeljebb 5 havi alapbérnek megfelelő prémium, ami így akár 12 millió forint is lehet.

A közmédia másik cégét, a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-t Dobos Menyhért 2 milliós bruttó bérért vezeti. Prémium neki is jár, ami az éves fizetése 25 százaléka, vagyis maximum 6 millió forint lehet.

Figyelmébe ajánljuk