Hernádi Zsoltot nevezték ki a Corvinust fenntartó alapítvány élére

  • narancs.hu
  • 2019. április 24.

Belpol

A kormány kérte fel.

Nem csak pénzt ad a Mol a Corvinust fenntartó új alapítványnak, de annak kuratóriumát is a társaság elnök-vezérigazgatója fogja vezetni – írja a hvg.hu az egyetemen tartott sajtótájékoztató alapján. Állítólag a kormány a jövőben más intézményeknél is hasonló átalakítást tervez.

Aláírta a Budapesti Corvinus Egyetem új fenntartójánnak, a Maecenas Universitatis Corvini (MUC) Alapítványnak az alapító okiratát Palkovics László – jelentette be az Információs és Technológiai Minisztérium vezetője.

A vagyonkezelő alapítvány elnöki címére Hernádi Zsoltot, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatóját kérte fel a kormány. A kuratórium tagja Csák János üzletember, Lánczi András, az intézmény rektora, Martonyi János volt külügyminiszter, az egyetem oktatója-kutatója és Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.

A felügyelőbizottság elnöke Bártfai Béla, a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség vezérigazgatója, tagjai pedig Chikán Attila, az egyetem professor emeritusa, volt rektora és Jánoskuti Levente, a McKinsey and Company irodavezető partnere lesznek. Az alapítvány vagyonellenőre pedig Bogdán Tibor ügyvéd.

Palkovics emlékeztetett, februárban jelentették be, hogy az állam helyett a Maecenas Universitatis Corvini vagyonkezelő alapítvány felel majd az intézmény fenntartásáért. A miniszter a kitűzött célt is felidézte, miszerint azt szeretnék, ha 2030-ra az intézmény a világ vezető egyetemei közé kerülne.

Figyelmébe ajánljuk