Még az idén elköltözhet a Természettudományi Múzeum

  • narancs.hu
  • 2020. január 22.

Belpol

Ráadásul az erről szóló döntést titokban hozhatták meg.

Úgy értesült az Index több forásból, hogy a kormány végleges döntést hozott: a Magyar Természettudományi Múzeum Debrecenbe költözik. Forrásaik arról számoltak be, hogy a kérdésről úgynevezett 2-es típusú határozatot hozott a kormány, amit nem kell megnevezni a Magyar Közlönyben – tehát nem kap nagyobb nyilvánosságot.

Bernert Zsolt főigazgató múlt pénteken közölte az alkalmazottaival a kormány döntését, viszont a dolgozók nem láttak ezzel kapcsolatban írott dokumentumot. A portál több forrása is azt közvetítette a lap felé, hogy a főigazgatót is csak szóban ismertették. A határozat szerint év végéig ki kell költöznie a múzeumnak egy ideiglenes helyre, majd tíz éven belül meg kell érkeznie Debrecenbe.

A költözés előzményeiről ebben a cikkben számoltunk be először:

Palkovics ebben sem tétlen: miért szorítják ki Budapestről az egyik legnevesebb múzeumot?

Megint a tudomány jár pórul: a kormány egyoldalúan megkezdte a Magyar Természettudományi Múzeum vidékre költöztetésének előkészítését. A tudóstársadalom régóta aggódik a Magyar Természettudományi Múzeum (MTM) jövőjéért, s a kormány bejelentése csak fokozza a félelmeket.

Figyelmébe ajánljuk

„Elindult a hír, hogy a Samsung vásárolta meg” – milyen üzem létesül az őrbottyáni téglagyár helyén?

Új tulajdonosa akadt az őrbottyáni téglagyárnak, ahol az eddigiektől eltérő tevékenység folyik majd. Rögtön elindultak a találgatások, hogy kinek az érdekeltségébe került az üzem. Az önkormányzat igyekszik megnyugtatni a lakosságot: az eddig ismert információk szerint nem lesz akkumulátor-feldolgozás, sem veszélyesanyag-raktározás.