Újabb területet vettek el Káslertől

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 26.

Belpol

Úgy tűnik, Orbán megunta az ígérgetéseket.

A múlt héten a teljes felsőoktatást elvették az Emberi Erőforrások Minisztériumától, és átkerült Palkovics irányítása alá, ám nem ez az egyetlen terület, amelyről úgy döntöttek, nem maradhat Kásler Miklósnál – írja a Népszava.

A lap szerint "a miniszterelnök hónapokat várt a felzárkóztató csomagra, de egy idő után elege lett az ígéretekből és inkább az erőskezű vezetőként elkönyvelt Pintér Sándor belügyminiszterre bízta a területet". A döntés a lap kormányzati, önkormányzati forrásai szerint a egyértelműen "a Kásler Miklós irányítása alatt működő apparátus gyengeségére vezethető vissza".

A BM sajtóirodája a Népszavának megerősítette, hogy a lépések megtörténtek, tehát innentől Magyar Falu Program kivételével minden elkészült pályázatról a belügy dönt. Az átállást elég gyorsra tervezik: hét napon belül kell a pályázatokat beadni, majd a csoportnak is hét napja van eldönteni, javasolja-e a miniszternek a program támogatását. A vélemények alapján Pintér Sándor, vagy egy általa kijelölt belügyi vezető dönt majd a terv sorsáról – szintén egy hét alatt. Az új rend alapján működő pályázatok még nincsenek kiírva, a BM közlése szerint azonban ez a "közeljövőben" megtörténik.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.