Még nem dőlt el, melyik EP-frakcióba ül be Dobrev Klára

  • narancs.hu
  • 2019. május 27.

Belpol

Az önkormányzati választásokra mindenképpen ellenzéki összefogás kell.

Jávor Benedek egy másik listán indult, így az ő ügyét nem nekik kell megoldaniuk – válaszolta Gréczy Zsolt, a Dk frakció szóvivője az ATV Start című műsorában ma, arra a kérdésre, hogy esetleg kivinnék-e az MSZP-PM listán induló korábbi EP-képviselőt.

Dobrev Klára viszont bizonyosan felveszi a mandátumot és részt vesz az Európai Parlament munkájában Brüsszelben. Gréczy nem hiszi, hogy Dobrev Klára akár pártelnöki, akár miniszterelnöki ambíciókat dédelgetne, egyelőre nem is foglalkoznak ilyen kérdésekkel. Egyelőre arról sem döntöttek, hogy a négy DK-s képviselő melyik frakcióba ül be.

Az EP-választás eredményeinek őszi önkormányzati választásokra gyakorolt hatására vonatkozó kérdésre Gréczy azt válaszolta, hogy az a legfontosabb, hogy  Orbán elveszítette a kétharmadot. Másrészt Európában veszítettek a nacionalista, populista erők, amelyek Orbán új szövetségesei lehettek volna.

A DK frakciószóvivője szerint az önkormányzati választásokra mindenütt meg kell találni azt az egy személyt, aki egyedüli kihívója lehet a Fidesznek. Fontosnak tartja, hogy megmozdult a magyar ellenzék, ez az átrendeződés segíthet az együttműködés erősítésében. Az ellenzék több szavazattal rendelkezik a nagyobb városokban.

A Momentum szerinte egy új politikai fuvallat, amire sokan vevők a választók közül.

Figyelmébe ajánljuk