Még több helyen lesz fizetős a parkolás Budapesten szeptembertől

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 10.

Belpol

Helyenként többet és tovább kell majd fizetni a parkolásért.

Jelentősen átalakul szeptember 5-től a parkolási rendszer Budapesten, ennek részeként helyenként többet és tovább kell majd fizetni a parkolásért, sok olyan utcában is fizetni kell majd a parkolásért, ahol eddig még nemírja a napi.hu

Szeptembertől 4 parkolási zóna lesz a városban az eddigi 27 helyett. Ezek közül lesz olyan, ahol 600 forintot kell majd fizetni óránként, és este 10 után lehet csak ingyen parkolni. A legjelentősebb változás az lehet, hogy kibővül a fizetős területek száma. A legnagyobb változás a lap cikke szerint Budán a II. és XI. kerületben, Pesten pedig Zuglóban és Kőbányán lesz tapasztalható.

  • a II. kerületben a Szilágyi Erzsébet fasor – Lotz Károly utca – Pasaréti út – Gábor Áron utca és a Gábor Áron utca – Pusztaszeri út – Alsó Zöldmáli út által határolt területen válik fizetőssé a parkolás, túlnyúlva ezzel a Rózsadombon. Ezt még jóvá kell hagynia a fővárosi közgyűlésnek.
  • Újbudán a Műegyetem környéke és az Infopark területe már júliustól, a Bartók Béla út és a Karolina út környéke pedig augusztustól lett fizetős, decembertől pedig ezt követi majd a Kelenföld vasútállomás és az Őrmező környéke, kivéve a P+R parkolót.
  • Zuglóban a a Fogarasi út – Nagy Lajos király útja – Kerepesi út háromszöge válik ősztől fizetőssé, hogy ne használják P+R parkolónak a környéket az Örs Vezér teréről kiszoruló autósok.
  • Kőbányán válik a legnagyobb terület fizetőssé, ott a Kőrösi Csoma Sándor út mentén több területén, a Bajcsy-Zsilinszky kórház környékén, az Üllői út, a Népliget mellett futó vasútvonal, a Kőbányai út és a Száva utca által határolt területen, és a Hungária körút – Kőbányai út – Pongrácz út által bezárt háromszögben is minden utca fizetőssé válik.

(napi.hu)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk