Közleményben kért bocsánatot Várhelyi Olivér az EP-ben tett megjegyzéséért

  • narancs.hu
  • 2023. február 15.

Belpol

Őszintén sajnálja a félreértéseket, azt állítja, nem is az EP-képviselőket hülyézte le.  

Mint arról beszámoltunk, kedden az Európai Parlamentben (EP) Várhelyi Olivér, a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős magyar uniós biztos EP-képviselőknek válaszolva azt mondta a válasza után bekapcsolva maradt mikrofonjába: „hány hülye van még?”

A biztos ezután szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írta, "őszintén sajnálja a megjegyzése körüli félreértéseket", ami állítása szerint nem az EP-képviselőknek szólt, hanem valójában

egy folyamatban lévő magánbeszélgetés része volt egy teljesen más témában, amit a kabinetvezetőjével folytatott, és csak kiragadták a köntextusából. 

Bár magyarul nehéz máshogy értelmezni a megjegyzést, mint hogy befejezve a felszólalását Várhelyi az EP-képviselőkre vonatkozóan mondta ezt a kabineetvezetőjének, a biztos állítja, hogy csak félreértésről van szó, és ezért elnézést kér. 

Várhelyi azt is hozzátette, hogy teljesen tiszteletben tartja az összes uniós intézményt, "beleértve az Európai Parlamentet és a tiszteletreméltó tagjait". 

Várhelyi ezután még meg is köszönte az EP-képviselőknek a keddi eszmecserét, ami a közlemény szerint egy remek lehetőség volt, hogy megbeszéljék a Nyugat-Balkán legfontosabb geopolitikai kérdéseit, illetve azt is hozzátette, hogy a továbbiakban is kész megbeszélni a portfóliójának kérdéseit az EP-vel. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk