Megállt-e az élet öt percre?

  • narancs.hu
  • 2016. április 20.

Belpol

További szolidaritással folytatódott a pedagógussztrájk. Öt percre bezárt a bolt, megszakadt a képviselő-testületi ülés. Egyre több sztrájkoló közölt magáról és tanártársairól képeket.

Szolidaritását fejezte ki délben a tanársztrájk résztvevőivel és az egészségügy dolgozóival, ezért 5 percre beszüntette a munkát Zugló önkormányzatának egy része, a budaörsi képviselő-testület ellenzéki csoportja, akik ezzel épp a testületi ülést szakították meg. A Demokratikus Koalíció felszólította a kormányt, hogy fejezze be az országos sztrájkban részt vevő tanárok fenyegetését. Az MSZP a Kossuth téren sztrájkolt, az LMP szerint „továbbra is rossz irányba tolják a biciklit”. Több büfé, bolt és nagyon sok civil is kifejezte szimpátiáját a pedagógusok és egészségügyi dolgozók kezdeményezéseivel szemben. Egy debreceni hely például kiírta vásárlóinak, hogy 12.00-tól 12.05-ig zárva tartanak, mert „Elégedetlenek vagyunk az oktatási rendszerrel és az egészségügyi ellátással”.

false

 

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Mindeközben rengeteg képet készítettek a sztrájk résztvevői, ezek egy része például a #pedagogussztrajk hashtag alatt a Facebookon visszakereshetők.

false

 

Fotó: Facebook/#pedagogussztrajk

Figyelmébe ajánljuk