Megfenyegette a Fidesz-szimpatizáns Vadhajtások blog a 444 szerkesztőségét

  • narancs.hu
  • 2019. február 16.

Belpol

Nem ez az első fenyegetőzésük.

A mai napon megjelent a 444.hu-n „No Fidesz, I am the people!” – rohanta le a Vadhajtások az Európai Bizottság alelnökét címmel egy cikk, amelyben arról ír a szerző, hogy a Fidesz-szimpatizáns portál, a Vadhajtások munkatársa, Bede Zsolt tegnap „kezdetleges angollal” kérdéseket szegezett Franz Timmermans-nak, az Európai Bizottság elnökének, az európai szocialisták csúcsjelöltjének miután interjút adott az ATV-ben.

A cikk - ahogyan azt a címe is sugallja - elsősorban Bede angol nyelvtudását helyezi a középpontba, amitől feltehetőleg nem volt elragadtatva: miután a portál kiposztolta a cikket a Facebookra, a Vadhajtások hozzászólásban megüzente, hogy az EP-választások után elmennek a szerkesztőségükbe:

false

A 444.hu korábban egy hosszabb cikkben számolt be a Vadhajtásokról: a blogoldalt a 2018. áprilisi választás után regisztrálták, impresszuma nincsen, egyedül a már említett Bede Zsolt az, aki névvel többször szerepelt a hírekben, mint a „lap munkatársa.”

A Vadhajtások ott volt a tavaly márciusi Békemeneten, tüntettek Vona Gábor ellen a Csepeli Munkásotthon előtt, továbbá Bede az EchoTV-ben egy beszélgetés során azt mondta, hogy csalódott Jobbik-szimpatizánsokkal közösen üzemeltetik az oldalt.

Bede korábban az Ultras Liberi fociultrákat magába tömörítő csoport tagja volt, továbbá közös Instagram-képen is szerepel Orbán Viktor miniszterelnökkel. Zavarta már meg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő rendezvényét, ugyanakkor kiállt Bayer Zsolt mellett, amikor aktivisták az ő előadása alatt demonstráltak (Nem mellesleg az újból kormányközeli Magyar Nemzet publicistája az Echo TV-s műsorában azt mondta, hogy „imádom a palit.”)

Legutóbb azzal került be a Vadhajtások „szerkesztősége” a hírekbe, hogy február 9-én, szombaton a Becsület napján békés tüntetőket bántalmaztak – számolt be a Mérce. Az erőszakos fenyegetések nem szokatlanok blogportál munkatársaitól, korábban azt írták azoknak, akik O1G-s kokárdát viselnek: „Akin ilyet meglátunk, le fogjuk szaggatni róla, és ököllel fogjuk tele b.szkodni a fejét. És kurvára nem fog érdekelni, ha elszaladsz a rendőrségre, és miután üveggel dobáltad, tőlük kérsz majd segítséget, mert pofán lettél verve.” (Az oldal azóta nem található)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.