A Momentum is támogatja Karácsony Gergelyt az önkormányzati választásokon

  • narancs.hu
  • 2023. november 30.

Belpol

Remélik, hogy 2024-ben ismét létrejöhet a 2019-es együttműködés Budapesten.  

Sajtótájékoztatón jelentette be csütörtök délelőtt Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és Donáth Anna, a párt EP-képviselője, hogy a Momentum támogatni fogja Karácsony Gergely budapesti főpolgármester újraindulását a posztért a jövő évi önkormányzati választásokon. 

Gelencsér Ferenc arról beszélt, hogy a Momentum egy kompromisszumkész párt, és hogy az országos választmány úgy döntött, hogy Karácsonyt fogják támogatni 2024-ben Budapesten. Azt is említette, hogy az ellenzéki szövetség 2019-ben legyőzte az állampárt helytartóját Budapesten, és szerinte ez 2024-ben is meg fog történni. 

Azt is mondta, Karácsony rászolgált arra, hogy a Momentum mint liberális párt támogassa, mert bár a kormány el akarja pusztítani a fővárost, az mégis fejlődik, Budapest szabad és az is marad. 

Donáth Anna arról beszélt, hogy rengeteg vitájuk van Karácsony Gergellyel, de a vitákból jó döntések születnek, és megvan a közös alap. Azt is mondta, hogy a zöld értékek is hozzátartoznak a Momentum szabadelvű politikájához, ezért az ő támogatása nem háttéralkuk kérdése, hanem egy értékalapú politika folytatása. Egy kérdés van, hogy ki mit hajlandó feladni azért, hogy egy szabad város szabad maradhasson, de nem a Momentumon fog múlni, hogy újra felálljon a koordinált együttműködés az ellenzéki pártok között.  

Karácsony arról beszélt, hogy a Momentummal közösek a céljaik, és az elmúlt években is mindig lehetett számítani a pártra, amely fontos tagja a budapesti koalíciónak. Ő is megemlítette, hogy vannak vitáik, de ez egy koalícióban természetes, és a Momentum egy kicsit közelebb is állt a főpolgármesteri akarathoz a stratégiai kérdésekben más pártoknál. 

Végül közölte, hogy a támogatás kölcsönös, reméli, hogy a vitás kérdéseket le tudják zárni, és amilyen együttműködés 2019-ben létrejött, az 2024-ben is létrejöhet.  

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk