Meghosszabbították a Színművészetin az őszi szünetet

  • narancs.hu
  • 2020. október 25.

Belpol

Korábban még előre akarták hozni.

Október 16-tól november 1-ig tart az őszi szünet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) – derült ki Szarka Gábor kancellár és Novák Emil rektorhelyettes Telex által közölt körleveléből. A meghosszabbított szünet alatt a kollégiumi elhelyezés biztosított, a munkavállalók home office-ban dolgoznak, csak felettes engedéllyel járhatnak be indokolt esetben, a meghosszabbítás időszakában elvégzik az elmaradt fertőtlenítéseket és a műszaki karbantartást.

Mint ismeretes, korábban arról tájékoztatták az egyetem munkavállalóit, hogy előrébb hozzák az őszi szünetet az intézményben október 16-26. közé. Ennek lényege az lett volna, hogy az egyetem épületeit és kollégiumát mindenkinek, így a diákoknak is el kellett volna hagynia. Ezt a hallgatók megtagadták, és több terem kulcsát magukhoz vették.

Az SZFE-s diákok visszaszóltak Gulyásnak: Mi az egyetemi autonómiáért tüntetünk

Gulyás szerint a diákok azért tüntetnek, hogy a kereszténydemokrata kormány irányítsa az SZFE-t, a diákok szerint nem erről van szó. "Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk" - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az október 23-i SZFE-s tüntetésről.

Figyelmébe ajánljuk