Megint lesz egy nemzetközi expó Budapesten, amire ingyen mehetnek a gyerekek

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 24.

Belpol

A negyedik hullám csúcsán Áder János szerint a legjobb reklámozni, hogy száznyolcvan kiállítót várnak a Planet Budapest 2021-re.

Száznyolcvan kiállítót várnak a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozóra - közölte a Áder János szerdán a Kossuth rádióban.

Az expó, amely gyakorlatilag egy vállalkozói kiállítás, november 30. és december 5. között a Hungexpón lesz, és vízgazdálkodásról, fenntartható mezőgazdaságról, okos városokról, energiahatékonyságról, a közlekedés zöldítéséről szól majd. A kiállítók kétharmada magyar, de érkeznek lengyel, cseh és szlovák cégek is. 

Áder elmondta, hogy lesznek tudományos tanácskozások fenntarthatósági kérdésekről,valamint a fiatalokat játékos formában ismertetik meg a fenntarthatóság kérdésével.

Utóbbira nagy volt az érdeklődés, ötszörös volt a túljelentkezés - fűzte hozzá. Az államfő kiemelte:  a gyerekek ingyen utazhatnak a kiállításra, a tömegközlekedéssel érkezőket pedig zöldbuszok szállítják majd.

Egyébként Áder arról is beszélt, hogy a kiállítást a lehető legkisebb környezeti lábnyommal szervezzék meg, ezért a standok újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagokból épültek, nem lesznek műanyag palackok az expo területén, elektromos kukásautók gyűjtik és szállítják majd el a szemetet. Emellett fásítási programot is indítottak.

 A kiállításon egyébként csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni, kötelező a maszkviselés, a fertőzések elkerüléséért pedig folyamatosan fertőtlenítik majd az eszközöket, a helyiségeket és orvosi ügyelet is lesz a helyszínen - mondta Áder.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk