Megint meghosszabbítja a kormány a migrációs válsághelyzetet

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 4.

Belpol

Újabb fél évvel.

A magyar határon érzékelhető egyre növekvő migrációs nyomás és az afganisztáni események miatt várható újabb migrációs hullám miatt a kormány fél évvel ismét meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható a Magyar Közlönyben.

A migrációs válsághelyzet 2016 márciusa óta áll fenn. Legutóbb februárban hosszabbították meg szeptember 7-ig.

A kormány mostani közelményében az áll, hogy „az utóbbi hetekben az Európa felé irányuló bevándorlás mind a tengeren, mind a szárazföldön újabb erőre kapott, a magyar határszakaszokon is jelentősen megnőtt az illegális határátlépési kísérletek száma”. A tájékoztatás szerint idén már több mint 60 ezer bevándorlót fogtak el a magyar határon, az utóbbi időszakban pedig átlagosan napi 300 illegális bevándorlót tartóztatnak fel a magyar rendőrök.

„A balkáni útvonalon rekedt migránsok egyre erőszakosabban próbálnak bejutni az országba és rendszeresen rátámadnak a határt védő rendőrökre. Idén már egy tucat alagutat tártak fel a határnál és az elfogott embercsempészek száma is háromszorosára emelkedett egy év alatt.”

A kormány szerint „a világjárvány miatti gazdasági problémák és az afganisztáni események újabb migrációs hullámot indítanak el, amely az iszlám szélsőségesek számára is újabb lehetőség eljutni Európa belsejébe”.

A kormány közleménye ezután a már jól ismert sorosozós-brüsszelezős kommunikációs  panelt hozza, majd zárásként – a szintén gyakran ismételt kormányzati dumát fölmondva – a magyar baloldal bevándorláspártiságáról értekezik, amellyel szemben a nemzeti kormány természetesen nem hagyja majd, hogy "bevándorló országot csináljanak Magyarországból".

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk