Megint megsínylette az ország a vihart

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. június 17.

Belpol

Budapesten Zuglóból érkezett a legtöbb bejelentés viharkárok miatt.

Több megyében is riasztották a tűzoltókat az esős, viharos időjárás miatt szerdán - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre elmondta: a Tolna megyei Dunaszentgyörgyön, Fácánkerten, Szedresen és Tolnán az esővíztől megteltek az árkok, házakat, raktárakat, garázsokat vesz körbe a víz.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében leginkább Szolnokra és Jászberénybe, Pest megyében főleg Monorra, Dánszentmiklósra és Gyömrőre riasztották a tűzoltókat a nagy mennyiségű eső miatt.

Az OKF szerda esti tájékoztatása szerint Bács-Kiskun megyében nagy károkat okozott az esővíz. Kecskeméten a házak pincéjében álló víz eltávolításán dolgoznak a tűzoltók.

Budapesten a legtöbb jelzés a XIV. kerületből érkezett, úttestre, villanyvezetékekre dőlt fákat kell eltávolítani - tudatta Dóka Imre, az OKF helyettes szóvivője. Megemlítette, hogy a vihar miatt az elmúlt napokban mintegy ezer esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

Az Időkép beszámolója szerint szerdán délután egy hosszan, az Északi-középhegységtől a Dél-Alföldig elnyúló zivatarlánc alakult ki az ország felett, ez haladt nyugatra.

Az oldal kameráin így nézett ki, ahogy Budapest felé értek a sötét felhők:

Figyelmébe ajánljuk