Meglepetés: Novák Előd is kilép a Jobbikból

  • narancs.hu
  • 2018. június 8.

Belpol

Meg még Devecser polgármestere, Győrújbarát képviselő-testületének tagja és a nagykátai alapszervezet elnöke.

Miután Toroczkai Lászlót a Jobbik etikai bizottságának döntése nyomán kizárták a pártból, Dúró Dóra sebtiben bejelentette, hogy akkor ő maga is távozik.

Erre nem egészen váratlanul Novák Előd (Dúró Dóra férje) is bejelentette kilépését a Facebookon. Mint írta, fájó a döntés, de becsületbeli ügynek tekinti, hogy kilépjen a Jobbikból, nem csak a Dúró Dóra és Toroczkai László iránti szolidaritás miatt.

„A párt első alapszervezetének alapító tagjaként búcsúzom a Jobbiktól, de nem búcsúzom a bajtársaktól, hiszen utunkat folytatjuk az Alapító Nyilatkozatunk által kijelöltek szerint, immár nem Pongrátz Gergellyel, hanem öccsével, a Sztálin-szobor ledöntésében lángvágóval közreműködő Pongrátz Andrással. Kiléptem tehát, pedig nem én változtam, hanem a pártom, immár menthetetlenül, amihez nem asszisztálhatunk tovább. A párt szakad, de a világnézetünk marad. A közösség lelkét el lehetett venni, de egyénenként megőrizhettük azt, s most összekapaszkodva folytathatjuk küzdelmünket.”

Novák Előd

„Vagyok, aki voltam, és leszek, aki vagyok”

Bejelentette kilépését Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere, Szmik Lajos, Győrújbarát képviselő-testületének tagja és a párt Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlésének tagja, valamint Szabó Ákos, a Jobbik nagykátai alapszervezetének elnöke is. Megszűnt a lőrinci és a lepsényi Jobbik-alapszervezete, utóbbi elnöke, Gieber Lajos a Mi Magunk tagjai között folytatja munkáját.

(Novák Előd/Facebook)

Neked ajánljuk