Megszavazta a Fidesz Volner javaslatát, egy napon lesz a népszavazás és a választás

  • narancs.hu
  • 2021. november 9.

Belpol

Volner János megint kisegítette egy javaslattal a kormányt.  

A kormánypárti többség támogatásával, 134-49 arányban megszavazta az Országgyűlés a volt jobbikos, jelenleg független parlamenti képviselő, Volner János törvénymódosítását, amely lehetővé teszi, hogy egy napon legyen az országgyűlési választás és a "gyermekvédelmi" népszavazás – szúrta ki a Telex

Mint arról korábban beszámoltunk, Volnerr októberben nyújtott be egy törvénymódosító javaslatot Szabó Tímea javaslatához, aki egyszerűen csak eltörölné azt a passzust a népszavazásokról szóló törvényből, amely nem engedi, hogy népszavazást más választással egy napon tartsanak. Volner javaslata azonban több ponton is módosítja a választási eljárási és a népszavazási törvényt, és az ilyen egyszerre tartott választás-népszavazásokra bevezeti a "közös eljárás" nevű fogalmat, amelyre külön szabályok fognak vonatkozni. 

Szabó Tímea tervezetét egyhangúlag elfogadták, Volnerét pedig a kormánytöbbség szavazta meg. 

Bár Volner jelenleg független képviselő, az ő javaslata volt az, amellyel korábban tovább szigorították az országos listaállítás feltételeit úgy, hogy a választásokon csak az a párt állíthat pártlistát, amelyik legalább 14 megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk