Megszólalt Mága Zoltán a tanároknak adott ingyenjegyekről

  • narancs.hu
  • 2022. december 22.

Belpol

A zenész elnézést kért azoktól, akiket megbántott az ingyenjegyekkel, de elmondta, hogy mire is kapnak meghívást a pedagógusok.  

A hvg.hu megkeresésére megszólalt Mága Zoltán hegedűművész is azzal kapcsolatban, hogy a Belügyminisztérium 2500 ingyenjegyet ad a közoktatásban dolgozóknak Mága újévi koncertjére. 

Az ügyről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) számolt be még kedden, amikor közzétettek egy tankerületi levelet, amely szerint „Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr és Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész úr közösen” biztosítanak 2500 tiszteletjegyet a koncertre. Az adott tankerület ugyanakkor összesen 40 jegyet igényelhet. 

A tanároknak meghirdetett koncert a levél szerint 2023. január 1-én délután 2-kor lenne, miközben Mága koncertje aznap este 7 órára van meghirdetve, így felmerült, hogy a tanárokat csak egy főpróbára invitálják. 

A hvg.hu-nak nyilatkozva Mága azt közölte, hogy „dupla előadást” tart, a két koncertnek azonos lesz a műsora, és a délutánira a tanárok mellett még sok más, fontos munkát végző vagy kisebbségi csoport tagjai is meghívást kaptak, hasonlóan a tavalyi, szintén dupla koncerthez. Azt is írta, hogy a koncertre tiszteletjegyet kapnak „a koronavírus elleni küzdelemben hősies helytállást tanúsított egészségügyi és rendvédelmi dolgozók, valamint a megbecsülés jeleként azoknak a pedagógusok, akik oktatják, nevelik gyermekeinket, a jövő generációját. Tiszteletjegyet adunk továbbá sok száz hátrányos helyzetű embernek, nagycsaládosnak, szépkorúnak, roma közösséghez tartozónak, árvának, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeknek” – írta Mága, hozzátéve, fontosnak tartja, hogy azok is eljuthassanak a koncertjére, akiknek erre a gazdasági válság miatt nem lenne lehetősége.

A koncertre a közlése szerint „a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai embertársunk is meghívást kapott. A koncerten a világ magyarságának egységét jelképezve kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekek a meghívott rangos művészekkel egy közös produkcióban állnak majd ki Európa és a világ békéjéért” – írja.

Mága azt is közölte:

„amennyiben valakit megbántottam azzal, hogy a pedagógusoknak ingyenes tiszteletjegyet biztosítottunk, ezúton is elnézést kérek”.

Az egyelőre rejtély, hogy pontosan ki is adja itt az ingyenjegyeket és milyen konstrukcióban, például hogy a Belügyminisztérium fizet-e a zenésznek ezért, de Mága és a kormánypárt összefonódása nem új, tavaly ugyanígy a délutáni koncertre fideszes országgyűlési képviselők osztogattak ingyenjegyeket nagyjából kampányfogásként (a választások előtt 4 hónappal ugyebár), de korábban is többször besegített fideszes politikusok kampányába, és mint ebben a korábbi portrénkban írtuk róla, ott volt a Fidesz 2010-es választások után tartott buliján is:

Korábban Mága azt nyilatkozta, hogy személyesen eddig soha nem kért és nem is kapott állami támogatást, a koncertjeit szervező iroda viszont például igen

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk