Csehekkel közösen fog pisztolyokat gyártani egy magyar állami cég

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. december 22.

Belpol

A magyar hadseregnek fognak gyártani, a gyár is Magyarországon lesz. 

Kézifegyvergyártó közös vállalatot alapít Magyarországon a cseh Colt CZ Group és a 2021-ben létrehozott magyar állami N7 Holding a magyar hadsereg ellátására lőfegyverekkel – jelentette be csütörtökön a Colt CZ.

A Colt CZ 51 százalékos tulajdonrészével tervezett közös vállalat létesítése a 2023 első negyedévének a vége felé esedékes hatósági jóváhagyástól függ. A vállalkozás a magyar fél által biztosított és a legmodernebb technológiával felszerelt üzemegységben működik majd.

"A vállalkozás célja a magyar fegyveres erők ellátása modern kézifegyverekkel és az ehhez szükséges saját gyártókapacitás kiépítése Magyarországon" – mondta Jan Drahota, a Colt CZ vezérigazgatója.

A megállapodás előzménye a Colt CZ és a magyar állam által 2018-ban aláírt technológiatranszfer-megállapodás, melynek keretében Magyarország licencet szerzett a Colt egyes termékeire.

A korábban CZG-Ceska Zbrojovka Group néven ismert cseh vállalat 2021-ben vásárolta meg az amerikai Colt márkát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk