Megtagadja az emelt érettségivel járó önkéntes munkát a Veres Pálné Gimnázium 28 tanára

  • narancs.hu
  • 2023. február 23.

Belpol

Csatlakoznak két további gimnáziumhoz. 

„A Veres Pálné Gimnázium 28 tanára, a tantestület 42%-a csatlakozunk azon pedagógusokhoz, akik nem vállalnak önkéntes feladatot az érettségi vizsgák lebonyolításában. Ez azt jelenti, hogy sem az emelt szintű írásbeli vizsgák javításában, sem az emelt szintű szóbeli bizottságok munkájában nem veszünk részt, továbbá nem vállalunk elnöki feladatokat a középszintű érettségi vizsgákon. Tesszük ezt mindaddig, amíg a kormányzat a pedagógusok 9 pontos követelésével érdemben foglalkozni nem hajlandó” –írják közleményükben a Veres Pálné Gimnázium tanára. 

Ezzel a törvényes eszközzel kívánják jelezni, hogy a látszólagos csend ellenére a problémák megoldására továbbra sem kaptak semmilyen konkrét, egyeztetésen alapuló választ. „A feladatra való jelentkezés határideje hivatalosan március 2.

Így több, mint két hónap áll rendelkezésére a kormányzatnak, hogy ne csak az aktuális helyzetet oldja meg tűzoltással, hanem valódi javaslatot tegyen a pedagógushiány megoldására, a diák-tanár leterheltség megszüntetésére, az érdemi szakmai egyeztetés feltételeinek megteremtésére”

– fogalmaznak a közleményben. 

A 444.hu emlékeztet, a tanárok a tatai Eötvös József Gimnázium és az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tanáraihoz csatlakoznak, akik szintén nem vállalnak önkéntes feladatot az emelt érettségik lebonyolításában, amíg a kormány nem foglalkozik érdemben a követeléseikkel. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk