A Biden-adminisztráció Orbán új mumusa

  • narancs.hu
  • 2023. február 23.

Belpol

A miniszterelnök szerint Amerika háborúpárti és meggyengítette Európát. 

Orbán Viktor szombaton évértékelő beszédet tartott, majd szerdán a Fidesz-KDNP-frakcióülésen a párttagokhoz szól Balatonfüreden a tavaszi ülésszak előtt, amiről a kormánypárti Magyar Nemzet írt beszámolót. 

Orbán elmondta a frakciótagoknak, hogy a kormány a háromnapos kihelyezett ülésen Sopronban megvitatta, kell-e módosítani a háborúhoz való magyar hozzáálláson. Beszámolója szerint a kormány arra a döntésre jutott, hogy nem kell, mert a magyar nemzeti érdek ma is azt kívánja, hogy az ország maradjon ki ebből a háborúból. Leszögezte, nem szurkolnak senkinek, mert ennek a háborúnak nem lehet győztese. Nem győzhet Oroszország, mert Ukrajna mögött felsorakozott az egész nyugati világ.

A kormányfő szerint

Európa az elmúlt egy évben meggyengült, mert a Biden-adminisztráció korlátlanul érvényesíti az érdekeit Brüsszelben az európai érdekek rovására.

A háborúra adott válaszok, „a szankciócunami” elkezdte gyengíteni az európai gazdaságot, miközben az olcsó energiában gazdag Amerikát mindez meg sem érinti, írja a Magyar Nemzet. 

Ebben a helyzetben pedig Magyarországnak a saját érdekeit kell képviselnie, mert akkor kerülhet ki sértetlenül és megerősödve a háborús időszakból. Ehhez három dolgot kell megtenni: meg kell védeni Magyarország függetlenségét, ami azt jelenti, hogy meg kell védeni a békepárti álláspontot a Biden-adminisztrációval és Brüsszellel szemben. 

A második pont szerint meg kell őrizni a magyar gazdaság erejét, ami azt jelenti, „az infláció ellen kell háborút indítani”, meg kell védeni a munkahelyeket, meg kell védeni a családokat és az időseket, illetve a munkából élőket. Végül erősíteni kell Magyarország katonai erejét, hiszen a békéhez erő kell. Orbán úgy véli, a bajt Brüsszel szabadította Európára, köztük Magyarországra is. A betegség neve szankciós infláció, a vírus pedig a brüsszeli szankció. 

Három csoportot jelölt meg ellenfelének. A „háborúpárti nemzetközi érdekcsoportokat”, amelyek a Biden-adminisztrációból, a háborúpárti brüsszeli bürokratákból és háborúpárti politikusokból állnak, a Gyurcsány vezette dollárbaloldalt, amit Orbán Viktor szerint „kilóra megvettek”, és csak azt teszik, amit a megbízóik kérnek. 

Harmadik csoportként pedig a nemzetközi spekulánsokat nevezte meg, akik a háborús időkben haszonra akarnak szert tenni. Ők pénzelik a dollárbaloldalt, emblematikus alakjuk Soros György, aki már évekkel ezelőtt megírta, hogy a közép-európai országokat kell felhasználni egy proxyháborúra Oroszország ellen, mert a közép-európaiak jobban tűrik a háborúval együtt járó emberáldozatokat, mint a Nyugat. 

Beszédét azzal zárta, hogy a Fidesz–KDNP-szövetséget az elmúlt években nem tudták megtörni, mert helyén volt a szívük. Szavai szerint 2023-ban is azt várja el képviselőtársaitól, amit eddig is: szorgalmat, csapatszellemet és bátorságot, írja a Magyar Nemzet. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk