Megtaláltuk Mészáros Lőrinc új luxusházait – Van hol fogadni a fideszes nagyurakat

  • narancs.hu
  • 2016. április 17.

Kis-Magyarország

Az alcsútdobozi arborétum közelében épített házak előtt leaszfaltozták az utakat, az udvarra kemencét és egy jókora fedett asztalsort is kialakítottak.

A napokban mutattuk meg azt az alcsútdobozi nyaralót, amelyben olykor Orbán Viktor miniszterelnök is megfordulhat. Az örökpanorámás ház és a telek jelenleg a kormányfő édesapjáé, a korábbi tulajdonos Mészáros Lőrinc volt.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor fotói

 

Minden bizonnyal nem csak saját használatra épített két impozáns házat a felcsúti polgármester az Alcsúti Arborétum és a nemrég átadott kalandpark szomszédságában. Helyi forrásunk úgy tudja, hogy a két egymással szomszédos, vadászházjellegű épületet azért alakította ki a felcsúti polgármester, hogy ott a kormányzati szereplőket, a Fideszhez közeli potentátokat és akár a miniszterelnököt is vendégül láthassa.

false

A két, összesen több mint 3 ezer négyzetméteres ingatlan közül a kisebb Mészáros Lőrinc, a nagyobb pedig a felesége nevén van. Utóbbihoz tartozik egy udvar is, ahol bográcsozásra és ökörsütésre alkalmas eszközök, egy kinti kemence és egy jókora, fából készült, fedett asztalsor is található. Az épületeket az utcafront előtt kovácsoltvas kerítés és kapu óvja, térfigyelő kamerákat is felszereltek, és az oda elvezető, az arborétumhoz tartó útról nyíló rövid szakaszt szépen leaszfaltozták, illetve parkolókat is kialakítottak a bejárat előtt. Az utómunkálatokat a Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó legújabb építőipari vállalkozás, a Fejér B.Á.L. Zrt. munkatársai végezték; tavaly novemberben még láttuk a céges autókat a házak előtt parkolni, az alkalmazottakat pedig a kerítésen ügyködni.

false

Az alcsútdobozi nyaralóról és az Orbán család illetve Mészáros Lőrinc közötti ingatlankeringőről a Magyar Narancs legfrissebb számában írunk részletesen. Magyar Krisztián cikkéből az is kiderül, hogy az utóbbi időszakban milyen bizniszekbe vágott bele a Felcsút nagyvállalkozó polgármestere.

Figyelmébe ajánljuk