Nemesdéden megismétlik a polgármester-választást csalás miatt

  • narancs.hu
  • 2024. június 17.

Belpol

A győztes élelmiszer-ajándékcsomagokat osztott a voksokért. 

A Somogy Vármegyei Területi Választási Bizottság a Nemesdédi Helyi Választási Bizottság 34/2024. (VI.09.) számú, polgármester választása tárgyában meghozott határozatát megváltoztatja, a választási eredményt megsemmisíti, és a kb. 800 fős Nemesdéden megismételteti a polgármester-választást. Az ismételt szavazást július 7-re tűzték ki – írja a 444.hu

A határozat szerint

Kovács Gyula polgármesterjelölt társa élelmiszer-ajándékcsomagokat osztott szavazatokért cserébe, az ajándékokért le kellett fotózni a szavazatokat – erről videók, hangfelvételek és szemtanúk tanúskodnak.

Végeredményben Kovács 222 szavazattal 50,8 százalékot ért el, Kuti József 146-tal 33,41 százalékot, míg Halászi Attila pedig csak 15,75 százalékot a maga 69 szavazatával. A fellebbezés szerint Kovácsnak a szavazóhelytől 108 méterre lévő vegyesboltja előtt végig ment a kampányolás, márpedig 150 méteren belül nem mehetne.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk