Nemesdy Ervin váltja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatói posztján Dabóczi Kálmánt

  • narancs.hu
  • 2019. január 23.

Belpol

Papírforma szerint alakult a szavazás.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Nemesdy Ervin váltja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatói posztján Dabóczi Kálmánt – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Tarlós István főpolgármester javaslatát elfogadva, 22 igen szavazattal, 6 tartózkodás mellett úgy döntött a testület, hogy Dabóczi Kálmán munkaviszonyát február 27-ei dátummal, felmondással szüntetik meg. A január 24-én kezdődő felmondási idő alatt Dabóczi Kálmánt mentesítik a munkavégzés alól. Tarlós István 2018. november 30-án közleményben tudatta: kezdeményezi a BKK vezérigazgatójának felmentését a cég elektronikus jegyrendszerének projektje miatt.
A főpolgármester javaslata alapján a közgyűlés 18 igennel, 2 nem szavazat ellenében és 8 tartózkodás mellett választotta meg határozatlan időre a BKK vezérigazgatójának Nemesdy Ervin közlekedési építőmérnököt, mérnök-közgazdászt.

Nemesdy többek között: a Betonútépítő Nemzetközi Rt.-nél és a Pannonplast Rt-nél a controlling tevékenységét irányította; a mérnök főként az útépítés területén szerzett főleg tapasztalatokat. A Betonútépítőt követően a Gyurcsány-kormány alatt autópályát építő Viadom Zrt. gazdasági igazgatója, majd a Vegyépszer Zrt. controllingigazgatója lett. Mindkét cég csődbe ment.

Arról, hogy ez vezérigazgató-váltás milyen változásokat hozhat még a vezetőségben, korábban itt írtunk.

Menekülnének a dolgozók a BKK süllyedő hajójáról?

Miután a főpolgármester a Budapesti Közlekedési Központ bezárásól beszélt, egyre többen készülnek elhagyni a BKK-t - értesültünk belső forrásokból. A Narancs.hu információi szerint jelentős aggodalmat váltott ki a BKK dolgozóiban a főpolgármester bejelentése, hogy meg fogja szüntetni a céget. Úgy tudjuk, többen is vannak, akik elhagyni készülnek a céget az BKK új vezetőjének érkezése után.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?