Megvan, ki lett Andy Vajna után a kaszinóbirodalom új tulajdonosa

  • narancs.hu
  • 2020. május 12.

Belpol

A váltáshoz kormányzati engedély is kellett.

Garancsi István lett az öt budapesti kaszinó (Sofitel, Corvin, Atlantis, Tropicana, Átrium) tulajdonosa, pontosabban a kaszinók koncessziós jogát birtokló cég tulajdonosa – írja az mfor.

A portál azt írja, az üzlethez kormányzati engedély kellett, nyilvános pályáztatás pedig nem volt. De ez nem újdonság, Vajna esetében sem történt ilyen. Zsíros üzletről van szó: az öt kaszinó 2018-ban 28,3 milliárd forintos árbevételt és 9,6 milliárd profitot termelt. Osztalékként pedig ennél sokkal többet vettek ki Vajna kaszinós cégeiből.

Az mfor felfigyelt arra is, hogy a Las Vegas Casino Zrt.-nek új vezetősége is lett, az ügyvezető például Halkó Gabriella, a TV2 gazdasági igazgatója, akit a sajtó már egy ideje Habony Árpád barátjaként emleget.

Itt a friss Narancs!

Nyissa ki bátran! Próba, szerencse: Mire számíthatunk a járványügyi lazítások után? Matematikus, fizikus, hálózatkutató szakértők segítenek megérteni a várható kimeneteleket. Jótékonykodás vagy biznisz? Kína is csak egy kis szeretetre vágyik! A maszkdiplomáciáról és a propagandáról Luke Patey first class külpolitikai elemzőt B. Simon Krisztián kérdezte. (Spoiler: hiába.)

Neked ajánljuk

Mariupol elesett

  • narancs.hu

Az oroszok közlése szerint az Azovsztal acélmű védői megadták magukat. Közben Harkivban egy  kultúrházat ért bombatalálat.