Megvan, kit választottak Szijjártó helyére a győri egyetemi alapítvány kuratóriumában

  • narancs.hu
  • 2023. április 7.

Belpol

A kuratóriumban a külügyminiszter távozása után is országosan ismert közéleti szereplők maradtak. 

A győri Széchenyi István Egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriuma április 6-i ülésén egyhangúlag megválasztotta Hetzmann Bélát, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatóját új tagjának – írja a Telex.

A döntést azért vált szükségessé, mert Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter február 15-i hatállyal lemondott a kuratóriumi tagságáról. Győr kormánypárti polgármestere, Dézsi Csaba András maradhatott a kuratóriumban, és maradt is. 

 
Hetzmann Béla beszédet mond  2017. október 20-án.
Fotó: Komka Péter / MTI Fotó:
 

A lap azt írja, a kuratóriumban Szijjártó távozása után országosan ismert közéleti szereplők maradtak, mint az elnök, Palkovics László egykori innovációs miniszter, valamint Tarlós István Budapest volt főpolgármestere. 

Hetzmann a Rába Járműipari Holding Nyrt.-nél az igazgatósági elnöki pozíciót 2020, míg a vezérigazgatói tisztséget 2021 óta tölti be. A cég egyébként tőzsdei társaság, de részvényeinek 54,34 százaléka az állami N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. tulajdonában van, míg 20 százaléka az egyetem alapítványáé. Hetzman Irányításával megkezdődött, illetve folyamatban van a Rába Csoport átfogó reorganizációja. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk