Mellár Tamás mögé áll be a Jobbik a pécsi előválasztáson

  • 2021. június 9.

Belpol

Jakab a Facebookon jelentette be, hogy nem állítanak külön jelöltet. 

Pécsen a Jobbik Mellár Tamást támogatja - jelentette be Jakab Péter, a Jobbik elnöke egy Facebook-posztban szerdán.

Jakab méltatta Mellárt, mondván 2018-ban a Baranya 1-es számú választókerületében még nem volt teljes körű az összefogás, de annál nagyobb volt a fideszes ellenszél, Mellár mégis győzni tudott.

"Azóta tisztességgel képviseli a pécsieket. Nincs arra ok, hogy ezen változtassunk" - írta.

Jakab arról is írt, hogy Mellár egyetemi tanárként, a KSH elnökeként megtanulta, hogy a valódi eredményekhez az elszántság mellett tudás és tapasztalat is kell. "Biztosak vagyunk benne, hogy elkötelezett híve az összefogásnak, munkájára szükség lesz egy kormányváltás után is" - tette hozzá. 

Mellár egyébként a Párbeszéd és az MSZP közös jelöltjeként indult volna az előválasztáson, de most már a Jobbik is őt támogatja. Mellár azzal osztotta meg Jakab posztját, hogy "Köszönöm a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatását!"

Baranya megye 1. számú egyéni választókerületében Mellár Tamás mellett eddig további ketten jelezték indulási szándékukat az előválasztáson: a vendéglátásból érkező pécsi önkormányzati képviselő Auth István a DK színeiben, valamint a 29 éves közgazdász és Momentum-alapító Nemes Balázs. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk