Mellár Tamás visszakozik: nem lesz két ellenzéki lista Pécsett

  • narancs.hu
  • 2019. április 27.

Belpol

Nem zárja ki, hogy támogatják a közös ellenzéki jelöltet, de csak bizonyos feltételek mellett.

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, Mellár Tamás független országgyűlési képviselő arról beszélt a Szabad Pécsnek, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület nem támogatja az ellenzék közös polgármester-jelöltjét Péterffy Attilát, illetve minden pécsi körzetben saját jelöltet indítanak az őszi önkormányzati választásokon.

Őrület Baranyában, a Fidesz ujjong: Mellár Tamásék nem támogatják a közös ellenzéki jelölteket, saját embereket állítanának ősszel

Kitört a pécsi ellenzéki háború. Mellár Tamás független országgyűlési képviselő a Szabad Pécsnek megerősítette, hogy a Mindenki Pécsért Egyesülettel úgy tervezik, hogy az őszi önkormányzati választáson mind a 18 pécsi körzetben saját jelöltet indítanak, mivel nem tudtak megegyezni az ellenzéki pártokkal.

Később azonban közleményben árnyalta tegnapi nyilatkozatát a politikus, miszerint nem zárja ki, hogy az egyesület támogatja majd Péterffyt.

„Személy szerint én (Mellár Tamás) nem tudom támogatni Péterffy Attila polgármester-jelöltségét. Véleményem szerint ő nem tud lényeges változást hozni a város életében, nagy valószínűséggel a korábbi tendenciák fognak érvényesülni, ha őt megválasztják. Ebből még nem következik, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület nem fogja támogatni Péterffy úr polgármester-jelöltségét. Ha bejelentkezik az Egyesülethez jelöltként és elfogadja a minden jelölt számára előírt feltételeket, s ő bizonyul a legesélyesebb jelöltnek, akkor a Mindenki Pécsért az egyesület alapszabályában rögzített döntéshozatali eljárásban őt fogja támogatni. Számomra, mint az Egyesület elnöke számára nem marad más lehetőség, mint elfogadni az előválasztás eredményét, hiszen mindig is ezt a megoldást képviseltem, a választók érdekében” – írja Mellár közleményében.

Az egyesület önálló jelöltjeivel kapcsolatban most azt állítja, nem lesz külön lista, sőt abban az esetben, ha az egyesület nem tud választási szövetségbe lépni az ellenzéki pártokkal, akkor Mindenki Pécsért visszalép az őszi választásoktól. „Ellentétben a sajtó híresztelésével nem lesz két ellenzéki lista Pécsett: vagy a Mindenki Pécsért Egyesületnek lesz az ellenzéki pártokkal egyeztetett listája, vagy pedig az ellenzéki pártok alakítanak ki valamilyen együttműködési formát” – zárja közleményét Mellár.

Figyelmébe ajánljuk