Mellélőtt a Metropol a Budapest-fotópályázattal

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 2.

Belpol

A fővárost akarta lejáratni, de az első díjas fotón látható gazos területnek az állam a gazdája.

150 ezer forintos fődíjjal hirdetett fotópályázatot a Metropol nevű lap. Olyan képeket várt, amelyek dokumentálják, hogy „az utóbbi időben elárasztotta Budapestet a gyom”. A cél nyilvánvalóan az volt, hogy fotók mutassák be, az ellenzéki fővárosi vezetés miatt gazos a város. Ez a projekt azonban nem úgy sikerült, ahogyan tervezték – írja a 444.hu.

Az első díjas fotón, Bárdos Tamás felvételén az atlétikai stadion látható a háttérben, a fotós azonban a budai oldalról exponált, a Duna partjáról. „Szimbóluma lehetne ez a kép a mai fővárosi vezetésnek: az egész világot várjuk Budapestre, egy csillogó-villogó új helyszínre, ahol hatalmas eseményt, atlétikai világbajnokságot rendeznek sok tízezer helyszíni látogatóval és sok tízmillió nézővel a képernyőkön keresztül – de így, ekkora gazzal várjuk a vendégeket és a kamerákat, így járatjuk le az országot és fővárosát…” – olvasható a fotó alatt.

Csakhogy – mint Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze a Facebookon írta – a képen bemutatott területnek nem a főváros, hanem a magyar állam a kezelője és a karbantartója, konkrétan a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság.

A második díjas képen látható területet pedig a fideszes vezetésű X. kerületi önkormányzat gondozza. 

„Folytathatnám a sort, de értelmetlen. Budapest közterületein 23 kerületi önkormányzat, a fővárosi önkormányzat, az állam és annak szervei osztoznak. Olykor nehezen átlátható módon. De egyik a másik felett nem diszponál, a tulajdonjog szent. Megjegyzem, hogy ma HÉV- és a MÁV-vonalak mentén (mindkettő állami cég) van Budapesten a legnagyobb zöldfelületi rendetlenség” – írta a főtájépítész.

Arról, hogy a városi forróság ellen a legjobban a zöldítéssel lehet védekezni, ez milyen akadályokba ütközik, és hogy ezt a programot hogyan értik félre, ebben az interjúban beszél Bardóczi Sándor: 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?