Menczer Tamás a melegjogoktól indulva migránsozott egyet

  • narancs.hu
  • 2023. július 15.

Belpol

A kiosztások kiosztását produkálta Facebookon a Fidesz országgyűlési képviselője, aki egyetlen magyar meleghelyzetet kritizáló véleményre sem reagált érdemben.

Fideszes politikustól elvárható hangnemben reagált a Fidesz egyik legtöbbet beszélő verbális verőembere, Menczer Tamás arra, hogy  38 ország budapesti nagykövetsége aggódik a kormány homofób, kirekesztő politikája miatt – szúrta ki a Telex. 

Az Lengyelországon kívül a teljes Európai Uniót felvonultató állásfoglalást a következőt tartalmazta:

„Aggasztónak tartjuk azokat a jogszabályokat és politikai retorikát, többek között Magyarországon is, amelyek ellentétben állnak a diszkriminációmentesség, a nemzetközi emberi jogi törvények és az emberi méltóság elveivel, és hozzájárulnak az LMBTQI+-közösség megbélyegzéséhez.” 

Erre érkezett a sportriporterből lett külügyi államtitkár és országgyűlési képviselő, aki Facebookon pontokban reagált elvileg ezekre a vádakra, gyakorlatilag egészen másra. Menczer ugyanis elkövette azt a bravúrt, hogy egy szót sem szólt az magyar kormány egyre látványosabbá váló homofóbiájáról, vagy úgy általában az LMBTQ-emberekről, helyette izgalmas kérdéseket tett fel, kicsit arra a többszörösen megcáfolt konteóra is utalva, hogy 2020-ban elcsalták a választást az Egyesült Államokban. A témára reagálni egyedül az első pontjában próbált, ott azt írta, „a magyar gyerekeket megvédjük az Lmbtq-propagandától, akkor is, ha nyomást helyeznek ránk és támadnak minket”. A maradék gondolatai ezek voltak:

  • A magyar gyerekeket megvédjük az Lmbtq-propagandától, akkor is, ha nyomást helyeznek ránk és támadnak minket!
  • Kérdésem a francia nagykövethez: a migránslázadás során felgyújtott 12 ezer autó ég még?
  • Kérdésem svéd nagykövethez: ezen a héten hány tizenéves gyereket lőttek meg a svédországi bandaháborúk során?
  • Kérdésem a holland nagykövethez: Hollandia még drogállam? Így a holland rendőrszakszervezet elnöke nevezte a saját hazáját
  • Kérdésem a szlovák nagykövethez: Emlékszik még olyan napra, amikor a hazájában nem volt kormányválság?
  • Kérdésem a német nagykövethez: nem aggódik a német demokrácia állapota miatt, hiszen mindössze feles többséggel megváltoztatták a választási törvényt?
  • Kérdésem az amerikai nagykövethez: hogy érzi, a fejlett amerikai demokrácia jövőre képes lesz a demokrácia alapját jelentő választást tisztességesen megrendezni? Mert amit legutóbb választás címén csináltak, azon sírt vagy röhögött az egész világ.
  • A sort folytathatnám az összes aláíró nagykövet országával.
  • Felhívom a tisztelt Nagykövet Asszonyok és Urak figyelmét, hogy ők itt nem helytartók, és Magyarország nem gyarmat.
  • Csodálom, hogy annak ellenére, hogy a hazájukban fent említett, súlyos demokráciaproblémák vannak, ők egy másik ország belügyeivel foglalkoznak.
  • A magyar külpolitikától az ilyen viselkedés teljesen idegen. Szijjártó miniszter úr utasítása szerint a magyar misszióvezetők mindig tisztelettel viszonyulnak a fogadó országhoz, és sohasem kommentálják a belügyeket. Azok ugyanis nem egy vendég diplomatára tartoznak, hanem az ott élőkre.

Menczer a nagy beszóláscunamiban jó külügyi szakemberként sajnos nem tartotta fontosnak elmagyarázni, mi köze van a magyar kormány homofóbiájának a párizsi tüntetésekhez vagy a holland drogpolitikának.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk