Mérföldkő a magyar belpolitikában: Fodor Gábor lemond a Liberális Párt éléről!!

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 27.

Belpol

Mert nem tudta megvalósítani „az önálló liberális politikát”.

Fodor Gábor bejelentette, hogy lemond a párt vezetéséről – írja tegnapi küldöttgyűléséről közleményben a Liberális Párt.

false

 

Fotó: MTI

Eszerint Fodor döntését azzal indokolta, hogy a Fidesz által kialakított autoriter rendszer „elleni fellépésre csak új típusú ellenzéki együttműködés kialakításával van lehetőség. A pártelnök az elmúlt években számtalan konfliktust vállalt az önálló liberális politika megerősítése érdekében, amit maradéktalanul sajnos nem sikerült megvalósítani.”

Fodor ezért úgy ítélte meg, hogy az „az új ellenzéki együttműködésben olyan vezetőre van szüksége a liberális politikai közösségnek, akit nem terhelnek az elmúlt évek vitái.”

A hétfői küldöttgyűlés egyhangúlag fogadta el a pártelnök döntését, a tisztújításra november végéig kerül sor.

Fodor Gábor 2013-ban alapította a Magyar Liberális Pártot, hogy önálló képviselete legyen a szabadelvű politikának. Hogy ez mennyire nem sikerült, mi sem jelzi jobban, hogy a közvélemény-kutatások jellemzően nem is nagyon mérik őket.(Hogy a párt milyen problémákat és kérdéseket vet fel, ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben.)

A közleményben az is szerepel, hogy Fodor Gábor újra egyetemi oktatóként folytatja pályáját, valamint „egy olyan intézetet alapít meg, amely a közép-európai rendszerváltás történetét dolgozza fel.”

Neked ajánljuk