Mérgezéses tünetei voltak két orosz ellenzékinek, akik egy berlini konferenciára utaztak

  • narancs.hu
  • 2023. május 21.

Belpol

A mérgezés bevett likvidációs módszer az orosz titkosszolgálatnál.

A német rendőrség nyomozást indított, mert a gyanú szerint megmérgezhettek két orosz ellenzékit, akik április végén részt vettek Mihail Hodorkovszkij számüzetésben élő orosz üzletember konferenciáján Berlinben.  A 444.hu a Reuters cikkét idézte, mely szerint az orosz Agentstvo arról tudósított, hogy az egyiküknél már a rendezvény előtt jelentkeztek a tünetek, ezért kórházba ment.

Az egyikük Natalia Arno, az amerikai székhelyű Szabad Oroszország Alapítvány vezetője. Az oldalán arról írt, hogy

idegméreggel mérgezhették meg, ezt már az FBI vizsgálja.

A mérgezés bevett likvidációs módszer az orosz titkosszolgálatnál: 2020 augusztusában Alekszej Navalnij ellenzéki politikust Oroszországban novicsokkal mérgezték meg. Később kiderült, hogy az orosz titkosszolgálat állt az akció mögött.

Nemrég Elvira Vihareva orosz ellenzéki politikus vérében is rákkeltő nehézfémsókat találtak. 2018-ban Angliában Szergej Szkripal, egy egykori orosz kémet és a lányát mérgezték meg. A merényletet elkövető ügynököket Vlagyimir Putyin későb kitüntette

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk