Tarlós gratulált Karácsonynak az M3-as metróhoz

  • narancs.hu
  • 2023. május 21.

Belpol

Köszönte a meghívást az avatásra, amit személyes gesztusként értékel, de nem megy el.

Tarlós István korábbi főpolgármestert is meghívta az M3-as metró vonalán lezajlott felújítás átadására Karácsony Gergely főpolgármester, és felkérte, tartson beszédet.

Karácsony vasárnapi Facebook-bejegyzése szerint az, hogy a beruházás megvalósult, nemcsak a jelenlegi városvezetés, hanem az egész ország sikere, és egy normális országban természetes, hogy egy ciklusokon átívelő építkezés záróeseményére a hivatali elődöket is meghívják. 

A főpolgármester meghívójára érkezett válaszlevél szerint Tarlós nem tud részt venni az eseményen. Tarlós azonban nemcsak Karácsonynak, hanem a Magyar Nemzetnek is elküldte válaszát, a lap pedig idézett belőle. 

A korábbi fideszes főpolgármester többek között azt írta, a meghívást személyes gesztusként értékeli, ellentételezésként azért, hogy korábban ellenzéki körökből „nemtelen és nehezen értelmezhető” támadások érték őt a metrófelújításokért. A támadások mögött Tarlós szerint a „tudatlanság, a sandaság és a rosszindulat egyaránt tetten érhető volt”, viszont örül annak, hogy a projektet sikerült befejeznie utódjának. Ehhez arra is szükség volt, hogy 2018 novemberében Orbán Viktor miniszterelnök személyesen segített biztosítani a fedezetet.

A Magyar Nemzet cikkéből egy dolog maradt ki, ami Karácsonyt a vasárnapi poszt megírására sarkallta:

„Azt a sunyi manipulációt azonban nem vagyok hajlandó tudomásul venni, amit a válaszlevelet szelektíven nyilvánosságra hozó lakájmédia követett el. Azt sugallják ugyanis, hogy Tarlós István a beruházás befejezésével kapcsolatos elégedetlensége miatt marad távol. Hát akkor álljon itt egy idézet, ami valamiért kimaradt a Magyar Nemzetből.

»Gratulálok Önnek az M3-as felújítás sikeres befejezéséhez, ami végül joggal tekinthető két városvezetés és a Kormány közös sikerének.«

Miért kell hazudni és viszályt szítani azon ritka pillanatok egyikében, amikor közösen ünnepelhetnénk egy valóban közös sikert? Nekem soha nem esett nehezemre megdicsérni az elődeimet vagy akár a kormányt, ha valamit jól csináltak; ez ad hitelt a kritikáimnak, amire sajnos sokkal többször van szükség” – írja Karácsony.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk