Mesterházy Attila patronálta a parlamentben a Rogán-családot helikoptereztető üzletembert

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 5.

Belpol

Milyen figyelmes.

Állandó parlamenti belépővel járhatott az Országgyűlésbe, illetve a Képviselői Irodaházba Bessenyei István 2007 és 2018 között. A milliárdos vállalkozó – aki nem mellesleg Sarka Kata férje – résztulajdonos egy állami megrendeléseket lebonyolító cégcsoportban, illetve Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök feleségének az üzleti tevékenységéhez is köthető – többek között ő intézte el a minszternek a nagy port kavart helikopterezését.

Ugyanakkor Bessenyei nem valamely fideszes politikus által juthatott be a tövényhozás épületeibe, hanem Mesterházy Attila szakértőjeként – írta meg az Index.

A portál megkereste az MSZP-s képviselőt, aki megerősítette a lap információját, hozzátéve, semmilyen formális, hivatalos kapcsolata nem volt a milliárdossal.

Mesterházy nem emlékszik, hogy ő kezdeményezte-e az állandó parlamenti belépőt Bessenyei Istvánnak, vagy épp fordítva történt. Annyit azért elárult, hogy évekig baráti viszonyba voltak, de most már „nincs semmilyen kapcsolatuk.”

Minden jel szerint a volt szocialista pártelnökkel és a Rogánékkal is szoros kapcsolatban álló, állami és fideszes megrendelésekkel kitömött üzletember mára hatalmas vagyont halmozott fel. Ezt bizonyítja márciusi oknyomozásunk, amiből kiderül, hogy giganagyságú villát építenek a Svábhegyen.

Sarka Kata élettársa akkora luxusfészket épít Svábhegyen, hogy abban még Rogánék is meghúzhatják magukat

Kis utca, hatalmas ház. Hónapok óta nagy a jövés-menés a Svábhegy egyik apró utcájában. A Fogaskerekű svábhegyi megállójától pár perce lévő, szűkös Felhő utcában konténerek és kisebb-nagyobb teherautók érkeznek naponta többször, miután az egyik telken nagy erőkkel épül egy új, pazar ingatlan.

Figyelmébe ajánljuk