Micsoda időzítés: az oroszok bejelentették, elektronikus vízum igényelhető Oroszországba

Külpol

Miután kiderült, az USA korlátozta a magyarok vízummentességét.

Percekkel azután, hogy kiderült, az Amerikai Egyesült Államok korlátozza Magyarország részvételét a vízummentességi programjában, az MTI-n megjelent a hír, miszerint

Oroszországra érvényes, egyszeri, 16 napi tartózkodásra jogosító elektronikus beutazási vízum igényelhető keddtől az orosz külügyminisztérium egy külön weboldalán vagy egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével.

Az elektronikus vízumot 55 ország, köztük európai országok, így Magyarország állampolgárai kaphatják meg, mintegy 52 dollárnak megfelelő díj ellenében. Az engedéllyel turista, üzleti, humanitárius és látogatási céllal lehet beutazni. A külföldi állampolgárok számára az e-vízum igényléséhez érvényes útlevél, egészségbiztosítás és útlevélkép szükséges, meghívó, szállodafoglalás vagy az utazás célját igazoló egyéb dokumentum nem. A kérelmet legkésőbb 4 nappal az Oroszországba való belépés tervezett időpontja előtt kell benyújtani. A vízum a kiállítását követően 60 napig érvényes.

A vízum az electronic-visa.kdmid.ru weboldalon igényelhető.

Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium optimista módon az orosz-ukrán háború ellenére azzal számol, hogy 2023 végére a beutazó turistaforgalom 10 millió főre nőhet – többek között az e-vízum bevezetésének köszönhetően. Egyébként 2020-ban fogadták el azt a törvényt, amely lehetővé tette volna, hogy 2021-től 52 ország állampolgárai igényelhessenek e-vízumot, ám a végrehajtását a koronavírus-világjárvány miatt elhalasztották.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk