Milliókat kap a ki nem vett szabadságokért a 8. kerület leköszönő fideszes városvezetése

  • narancs.hu
  • 2019. november 26.

Belpol

Sok volt a munka, nem értek rá szabadságra menni.

Sára Botondnak, a kerület leváltott fideszes polgármesterének 83 napja maradt bent, amiért nettó 2,53 millió (bruttó 3,8 millió) forintra jogosult - írta meg a napi.hu nyomán az Index. Úgy gyűlhetett össze ennyi nap, hogy még alpolgármesteri időszakából is vitt át szabadnapokat. Mivel a városvezetőkre lazább szabályok érvényesek, így ezek a napok sem évültek el.

Sántha Péterné leköszönő alpolgármester sem járt rosszul, ő 87 nap után nettó 2,39 milliót (bruttó 3,57 milliót) kap, míg Görhöny Ádám alpolgármesternek 31 megmaradt szabadnap után nettó 873 ezer forint (bruttó 1,31 millió) jár. Mindez bruttó 8,7 milliós kiadást jelent a józsefvárosi önkormányzatnak, plusz 1,5 millió forint munkaadói járulékot.

Nem a józsefvárosi az egyetlen önkormányzat, ahol a szorgos városvezetésnek nem volt érkezése kivenni a szabadnapjait, így most hogy leváltották őket, szép kis összeg ütheti a markukat: Érd egykori fideszes polgármestere, T. Mészáros András 160 ki nem vett szabadnap után nettó 4, 88 milliót (bruttó 7,33 millió), a hetedik kerületi volt polgármester, Vattamány Zsolt pedig 118 nap után kap bruttó 5,5 millió forintot kap. Balatonbogláron ugyan újraválasztották Mészáros Miklóst, de neki is bent maradt 119 napja, amiért nettó 3,27 millió forint jár.

Figyelmébe ajánljuk