Milliós sérelemdíjért perelhet Nagy Blanka

  • narancs.hu
  • 2019. július 15.

Belpol

A Lokál után az Origo is elbukta a sajtópert, már csak a Ripost másodfokú ítéletére várnak.

A Lokál jogerősen is pert vesztett, mivel a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon is Nagy Blankának adott igazat. Most ugyanerre a sorsa jutott az Origo is, az ítélőtábla ebben a perben is helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék korábbi ítéletét – írja a HVG.hu.

Az ellenzéki tüntetéseken használt trágár kifejezései miatt ismertté vált diáklányt először a Ripost próbálta lejáratni azzal, hogy több tárgyból bukásra áll, alig jár iskolába, így a hiányzásai meghaladják a törvény által lehetővé tett mértéket. Az anyagot a többi kormányoldali lap is átvette, köztük az Origo és a Lokál online változata, a bíróság szerint úgy, hogy ezek az információk nem feleltek meg a valóságnak.

„Már csak az eredeti cikket közlő Ripost elleni másodfokú eljárás van hátra, de várhatóan ez is hasonló eredménnyel zárul majd. A két nyertes, jogerősen lezárult per után következő lépésként az ügyfelem a Lokál és az Origo kiadója ellen már biztosan pert indít sérelemdíjért. Ha mindhárom lap kiadói ellen kezdeményezzük az eljárást, akkor ez összesen akár milliós összeg is lehet, amire Blanka az elszenvedett lejáratás, a jó hírnevének megsértése miatt tart igényt” – mondta Litresits András, a diáklány ügyvédje.

Figyelmébe ajánljuk