Minden dokumentumot lekérhetünk a tanulmányainkról az Oktatási Hivatal új felületén

  • narancs.hu
  • 2022. november 17.

Belpol

Forradalmi újítás.

Minden oktatással kapcsolatos dokumentum elérhetővé vált az az Oktatási Hivatal néhány hete elérhető új online felületén, így már nem kell a pincében, padláson vagy a dobozok között keresni az általános iskolai bizonyítvány, az első diákigazolványt, vagy épp a nyelvvizsgákat, ha épp úgy adódik, hogy valmaiért szükség van rá – írja az Eduline.

Az új, Oktatási Mérföldkövek elnevezésű szolgáltatás igénybe vételéhez Ügyfélkapus hozzáférésre és az úgynevezett oktatási azonosítóra van szükség. Ha ez megvan, mindent visszanézhetünk, ami a hivatalhoz beérkezett a tanulmányainkról: bizonyítványok, oklevelek, dátumok, azonosítók, dokumentumok. A felsőoktatási tanulmányoknál megjelennek többek között a felvett képzések, a külföldi tanulmányok, az oklevélszerzések, az OEP-jelentések és a tanulmányi jogviszonyok, de az is kiderül, hány állami ösztöndíjas vagy önköltséges félévről tud a rendszer.

Sőt, még oktatási igazolást is le lehet kérni a rendszerből.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk