Minden funkciót elvenne az ellenzéktől a parlamentben Szijjártó

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 25.

Belpol

Azzal kapcsolatban ötletelt a külügyminiszter, hogy az Európai Parlamentben karanténba zárták a Patriótákat.

Érdemes meggondolni, hogy megvonják-e az ellenzéktől a magyar parlamentben a bizottsági és alelnöki tisztségeket. Erről beszélt Szijjártó Péter külügyminiszter szombaton a Tranzit fesztiválon, amikor szóba hozta, hogy az Európai Parlamentben karanténba tették a Patriótákat, a Fidesz pártcsaládját. 

Szijjártó Péter a Patrióták elszigetelése kapcsán úgy fogalmazott: "Érdemes meggondolni, hogy ezt átültessük a magyar viszonyokra. Érdemes meggondolni, hogy tegyünk-e olyan javasatot, hogy a magyar parlament kövesse az európai parlament példáját, és járjon el így az ellenzékkel szemben." Szijjártó azt is mondta, hogy ennek az ötletnek lennének lelkes támogatói a soraikban. 

Az RTL megkérdezte a Fideszt, felmerült-e már a pártban a külügyminiszter által vázolt lehetőség és támogatnák-e, hogy kizárják az ellenzéket a parlamenti pozíciókból. Ezt a választ kapták: "Szijjártó Péter csak arról beszélt, hogy Magyarország sokkal demokratikusabb hely, mint Brüsszel."

A Mi Hazánk és a DK Szijjártó felvetésére úgy reagált, nem lepődne meg, ha a kormánypártok tovább szűkítenék az ellenzék lehetőségeit.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk