A tisztújítás után már a harmadik LMP-s hagyja el a pártot

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 25.

Belpol

Egy "játékszerré züllesztett", "öncélúvá vált" pártnak nem kíván a tagja lenni Keresztes László Lóránt.

Schmuck Erzsébet után kilép az LMP-ből Keresztes László Lóránt is. A politikus Facebook bejegyzésében aról ír, 14 és fél év után szünteti meg a tagságát, miután a pártvezetésből tavaly önként távozott. „Nem tudtam, és nem is akartam már követni azokat a politikai kanyarokat, amelyeket a pártvezetés leírt.”

A szombati tisztújítás után meghozott döntéséről Keresztes azt írta: elfogadhatatlan, hogy a pártvezetés kulcsszereplői részéről nem történt meg a szembenézés és nem vállalták a felelősséget a választás után, és hogy a hétvégi tisztújítást követően bizonyossá vált, hogy ez nem is fog megtörténni. Bejegyzésében úgy fogalmaz, hogy

egy játékszerré züllesztett, a zöld politikától eltávolodó, és öncélúvá vált pártnak nem akarok a tagja maradni.

A tisztújítás után kilépett Schmuck Erzsébet is. „Ez a párt már nem zöld párt, és ellenzéki pártként is megsemmisült. Ezt a pártot Ungár Péter teljesen leuralta”, írta szombati bejegyzésében.

Noha már régóta nem politizál, formálisan még LMP-tag volt Vágó Gábor is. Ő is szombaton jelentette be a kilépését. Azt írta, „először csak érzelmileg eltávolodtam. Aztán elfelejtettem kilépni. Majd azt is, hogy tag vagyok. Arra aztán várhattam, hogy engem is majd kizár az Etikai Bizottság. Úgy látszik, már az sem működik úgy, mint valaha. Ezért most már tényleg kilépek az LMP-ből”.

Az LMP szombati közgyűlése Ungár Péter mellett Szabó-Kellner Katalint választotta társelnöknek – ő pesterzsébeti önkormányzati képviselő –, míg az elnökségi tagja Baloghné dr. Bartus Viktória, Hohn Krisztina, Kanász-Nagy Máté és Tóth Áron lett. A párt titkárának Vida Attilát választották. Az elnökség mandátuma két évre, szól, vagyis a 2026-os választásoknak ezzel a vezetőséggel megy neki a párt – írja a 444.

Az LMP elnöke, Ungár Péter pénteken adott interjút a Telexnek, amiben azt mondta: az LMP kicsekkol a mostani ellenzékből, annak nem része többé. Ungár azt mondta, a nagyon rossz júniusi választási eredmények és a hazai politika színvonalát látva komolyan elgondolkodott a visszavonuláson, de végül úgy döntött, hogy a 2026-os parlamenti választásokig marad. Az interjúban szóba került Keresztes László Lóránt is, akiről azt mondta Ungár, hogy nagyon örül neki, hogy LMP-sként dolgozik a fenntartható fejlődés bizottság elnökeként.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk