Miniszteri engedéllyel vásárolt erdőt Lázár János a kastélya mellett

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 18.

Belpol

Potom 1,5 millióért hozzájutott a 7815 négyzetméteres kiserdőhöz.

Lázár János tovább növeli vagyonát Hódmezővásárhely közelében: most a város által közzétett dokumentumok alapján írja az Átlátszó, hogy megvette a batidai kastélyhoz közeli erdőt.

Mivel az 5 hektárnál nagyobb állami erdő értékesítésére nincsen jogszabályi lehetőség, azt Nagy István földművelésügyi miniszter különengedélyével vásárolta meg Lázár.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala augusztusban tette közzé, hogy egy külterületi, 7835 négyzetméteres erdőt elad az állam 1 581 000 forintért. Csak később derült ki, hogy az építési minisztérium vezetője a vevő. A terület légvonalban csak 3 kilométerre van a batidai Nagyréti Vendégháztól, a kastély körüli földek többségében már a „földesúr” kezében vannak. Itt van az a mellékút is, ahol forgalom alig van, de mivel Lázár kastélyához vezet, 3,3 milliárd forintból felújítják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk