Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a Magyar Honvédség nem tréfa

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 18.

Belpol

Kiakadt Magyar Péterre a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf arra reagált, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke bírálta a védekezésben részt vevő katonák számát. A miniszter úgy fogalmazott, „kikérem magamnak, hogy ilyeneket mondjanak katonákról”, akik részben hivatásszerűen, részben pedig önkéntesen, területvédelmi tartalékosként „kedvvel, örömmel” jönnek. „Hogy jön ahhoz valaki, hogy a Magyar Honvédség képességét és ezen belül a katonákat inzultálja?”  tette fel a kérdést.

Szalay-Bobrovniczky kifejtette, a honvédség bevonása „nem fejetlen kapkodás, ahol odaszaladunk, ahova éppen eszünkbe jut, csak azért, mert a kamerák ott vannak”, ez egy átgondolt, nyugodt, higgadt, tervezett manőver. A katonáknak támogató funkciója van, a vízügy szakmai álláspontja alapján határozzák meg az igényt - mondta a miniszter. Kiemelte, a katonák oda mennek hadműveletszerűen, ahol szükség van rájuk, nem ahova eszükbe jut, „vagy ahogy valami politikus kitalálja a gáton.”

 
Szalay-Bobrovniczky Kristóf talpon
 

 

Magyar Péter: Miért akkorra próbálják behívni a tartalékosokat, amikor a Duna egyes szakaszain már túl leszünk az ár tetőzésén?

Tegnap az alábbi felvetésekkel fordult Orbán Viktorhoz a Tisza Párt elnöke: „Miniszterelnök úr, igaz az, hogy miközben gyerekek is részt vesznek az árvízi védekezésben, aközben az adófizetők által minden hónapban fizetett tartalékosok eldönthetik, hogy akarnak-e homokzsákokat pakolni? Mi az, hogy felmerült annak lehetősége, hogy katonák kerüljenek bevonásra? Ez mit jelent a katonai szakzsargonban? Miért akkorra próbálják behívni a tartalékosokat, amikor a Duna egyes szakaszain már túl leszünk az ár tetőzésén? Miniszterelnök úr, pontosan hány fős a katasztrófavédelmi állomány? Hányan vannak kivezényelve közülük a gátakra? Igaz az, hogy nincs elrendelve a 24/24-es műszak?Miniszterelnök úr,Az egyik legsúlyosabb árvízi veszélyhelyzetben miért nincs már napok óta a gátakon/miért nem dolgozik a védelmi feladatokon minden hadra fogható szerződéses katona és tartalékos?” 

Magyar Péter azt is felemlegette, hogy Dömötör Csaba 17 ezer mozgósított katonáról beszélt, míg a honvédelmi miniszter előbb párszázról, majd 1400-ról, Magyarország Kormánya 24 órán belül 4 ezerről.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk