„Minőségi felsőoktatásról akarsz kioktatni minket, miközben most üldöztétek el a CEU-t”

  • narancs.hu
  • 2019. január 12.

Belpol

Tiltakozó akciót szervezett a Hallgatói Szakszervezet az Educatio kiállításra, ahol az EMMI helyettes államtitkára tartott előadást.

Demonstrációt szervezett a Hallgatói Szakszervezet az Educatio kiállításra, ahol több száz középiskolás fordul meg minden évben. A rendezvényre Dr. Horváth Zitát, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkárát is meghívták, hogy előadást tartson „A felsőoktatásban elérhető ösztöndíjakról és a minőségi felsőoktatásról” címmel, azonban a beszéde előtt a diákszervezet tagjai tiltakozó akciót tartottak – derül ki a Mérce élő videójából.

„Elegünk van abból, hogy amíg Orbán Viktor olcsón menzázik a várban, addig az ELTE több karán több százmilliós leépítések történnek. Lassan tényleg ott tartunk, hogy a kémia kísérleteket szóban, az informatikai műveleteket papíron kell levezetni. Minőségi felsőoktatásról akarsz kioktatni minket, miközben most üldöztétek el a CEU-t. Gazdasági racionalizáció alatt betiltottatok egy olyan szakot, ami a társadalmi egyenlőtlenségekkel foglalkozott. Kiállunk oktatóink mellett! Az őket feljelentőknek pedig üzenjük, hogy takarodjanak az egyetemeinkről!” – skandálták többek között a Hallgatói Szakszervezet tagjai.

Figyelmébe ajánljuk