MNB: tartósan maradnak a magas kamatok

Belpol

Tartós szigorra van szükség: a 13 százalékos alapkamat és a 18 százalékos egynapos betéti ráta hosszabb távon fennmarad

A monetáris politikában tartós szigorra van szükség mindaddig, amíg a kockázatokban trendszerű csökkenés nem következik be: a 13 százalékos alapkamat és a 18 százalékos egynapos betéti ráta hosszabb távon fennmarad – mondta Virág Barnabás, az MNB alelnöke az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. 2023-as várakozásokról megrendezett konferenciáján Budapesten szerdán.

Kiemelte, jó hír, hogy a gazdaságban sikerült nemzetközi szinten elkerülni a "súlyos szcenáriókat" , a magyar növekedés pedig az európai uniós átlag felett maradt, és elindult az alkalmazkodás az energiapiacon.

Az árstabilitás elérésének nincs alternatívája, ugyanakkor az infláció mellett a jövőben fontos indikátor lesz Magyarországon a folyó fizetési mérleg, amelynek egyenlege idén jelentős romláson esett át döntően az energiaköltségek megugrása miatt – hívta fel a figyelmet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk