Kerpel-Fronius beszáll Karácsony kampányába

  • 2019. június 26.

Belpol

Sorra gratulálnak Karácsony korábbi vetélytársai a győzelemhez.

Nem sokkal az eredményhirdetést követően Kálmán Olga mellett a Momentum Mozgalom is gratuláló üzenettel jelentkezett.

"Gratulálunk Karácsony Gergelynek az előválasztáson elért eredményért!

A munkát folytatjuk, és holnaptól azon dolgozunk együtt tovább, hogy hogyan tudjuk ősszel leváltani Tarlós Istvánt, és hogyan tudjuk visszavenni Budapestet. Hogy a város azoké legyen, akikhez tartozik: a benne élő embereké" - olvasható a párt hivatalos Facebook-oldalán.

Jelöltjük, Kerpel-Fronius Gábor - aki 9792 voksot gyűjtött be - a következőképpen reagált Karácsony Gergely győzelmére: "nemcsak esélye van, hanem le is fogja győzni Tarlós Istvánt."
A Momentum 13. kerületi elnöke megköszönte az aktivistáik munkáját. Azt mondta, beváltja korábbi ígéretét: nemcsak gratulál, hanem holnap felveszi a kapcsolatot Karácsony Gergellyel, hogy megtudja, hogyan segítheti a kampányát.

Mint arról beszámoltunk, Karácsony Gergely nyerte a budapesti előválasztást 48,9 százalékkal. Eszerint Karácsony lesz Tarlós István kihívója az ellenzék oldaláról. A 68 363 szavazatból 33 356 szavazatot szerzett.

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció jelöltje, 25 093 szavazatot kapott, ez 36,8 százalékot jelent, míg a momentumos Kerpel-Fronius Gábor 9792 voksot gyűjtött be, ami 14,3 százaléknak felel meg.

Karácsony közel 50 százalékkal nyerte az előválasztást

Pontosabban 48,9%-kal. Ő lesz ősszel Tarlós István kihívója ellenzéki oldalról. Forrásaink szerint az MSZP-DK jelöltje kapta a legtöbb szavazatot az ellenzéki előválasztás ma zárult második fordulóján, amin hárman indultak. Információink szerint - amit az időközben elkezdődött sajtótájékoztatón is megerősítettek - a független, DK által támogatott Kálmán Olga 36,8 százalékot, a Momentum jelölte Kerpel-Fronius Gábor pedig 14,3 százalékot kapott.

Figyelmébe ajánljuk