Momentum: egy tetteit megbánó jobbikos mindenképp jobb partner, mint a gyűlölet rendszerét építő Fidesz-politikus

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 26.

Belpol

A Momentum hisz a Jobbik centralizálódásában.

Kulcsár Gergely jobbikos képviselőről  a napokban derült ki, hogy az ellenzék egy részének – Momentum–LMP–Jobbik – támogatásával egyéni önkormányzati képviselőjelölt lesz Debrecenben.

A bejelentés azért is meglepő, mert a politikus korábban szélsőséges megnyilvánulásairól volt ismert. A 444.hu cikkében emlékeztet arra, hogy a képviselő igazi ismertséget azzal szerzett, hogy beleköpött a holokauszt Dunába lőtt áldozatainak emlékére a rakparton felállított vascipők egyikébe.

A lap ennek apropóján kereste meg a támogató pártok képviselőt, a Momentum részéről Mándi László, a párt debreceni szervezetének elnöke válaszolt.

A politikus döntésük helyességét a következőkkel indokolta: "Ha országosan együtt tudunk működni a korábban szélsőséges Jobbikkal (akiknek az egész Jobbikon kívüli ellenzék adott egy esélyt), Kulcsár Gergely is megérdemel egy esélyt. Jövőbeni kijelentésekkel kapcsolatban pedig zéró toleranciánk van. Ha a legkisebb jelét mutatja a szélsőjobboldali eszméknek, mi azonnal elhatárolódunk tőle és nem tudjuk támogatni."

Mándi szerint Kulcsár azóta már elnézést kért korábbi tettéért, amit maga is "ízléstelennek és szégyenletesnek" nevezett.

A momentumos politikus arról is beszélt, hisznek abban, hogy a Jobbik és vezetői sokat változtak az elmúlt években, jelentős részben annak hatására is, hogy megtapasztalták, milyen egy mindent leuraló szélsőjobboldali hatalom ellenzékének lenni. Felismerték, hogy a Jobbik bűnös volt a társadalmi ellentétek elmélyítésében, a gyűlölet felszínre hozatalában, amit aztán később a Fidesz járatott csúcsra, részben a Jobbik korábbi politizálására építve; és felismerték, hogy nem ez a helyes út, ezért megkezdték átalakulásukat egy konzervatív jobboldali párttá. Ebben pedig a Momentum debreceni szervezete is támogatja őket.

Kulcsár Gergely a Jobbik debreceni alapszervezetének alapító tagja és elnöke, 2010 és 2018 között két cikluson keresztül volt a párt országgyűlési képviselője. Jelenleg regionális igazgatóként tevékenykedik.

Figyelmébe ajánljuk