Momentum: Teslát vett a támogatásból egy egyesület

  • narancs.hu
  • 2024. május 8.

Belpol

A Szőke István Labdarúgó Akadémia elvileg azzal viszi a gyerekeket meccsre.

A Ferencvárosban működő Szőke István Labdarúgó Akadémia Egyesület, amely utánpótlás-neveléssel foglalkozik, a Városi Civil Alaptól kapott támogatásból 2021 szeptemberében használt elektromos autót vásárolt az ügyintézés megkönnyítésére és arra, hogy a gyerekeket a mérkőzésekre, és onnan haza szállítsák. 

Erről Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője hozott nyilvánosságra részleteket, azzal a megjegyzéssel, hogy ha valaki egy szállításra és ügyintézésre alkalmas autót szeretne, nem föltétlenül ilyen kocsira gondol.

Amikor információkat kért a támogatásról, a képviselőt arról tájékoztatták, hogy a kocsi beszerzésénél fontos szempont volt, hogy zöld rendszámú legyen, mert akkor nem kell fizetni utána gépjárműadót, súlyadót és parkolási díjat, továbbá sok helyen ingyen lehet tölteni, amivel további megtakarítás érhető el. 

Csakhogy az írásos kérdéseimre adott válaszból kifelejtették, hogy a szóban forgó gépjármű egy használt Tesla Model S” – írja Hajnal. – „Amikor betekintettem az iratokba a támogatásokat osztó Bethlen Gábor Alapkezelőnél, másolatot és fényképeket nem készíthettem, de a saját szememmel is láttam a Tesláról készült fotókat. Itt derült ki az is, hogy a vásárlást összesen 5 millió forinttal támogatta a magyar állam adófizetői pénzből a Városi Civil Alapon keresztül. Az ügy maszatolásából is látszik, hogy a Szőke István Labdarúgó Akadémia Egyesület pontosan tudja: a támogatás felhasználása az erkölcstelenség mintapéldája.”

Hajnalnak az a véleménye, hogy az ilyen ügyek miatt kellene nyilvánosságra hozni a Városi Civil Alap által támogatott szervezetek beszámolóit, mert szerinte sok abszurd és visszaélésszerű támogatásra derülne fény.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk